Нормативна складова
Анотація
Робоча програма
Навчальна складова
ВСТУП
ТЕМА 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА
1.1. Суть поняття «організація виробництва»
1.2. Предмет і завдання науки «Організація виробництва»
ТЕМА 2. УПРАВЛІННЯ І СТРУКТУРА ПІДПРИЄМСТВА
2.1. Поняття структури підприємства, її види
2.2. Види організаційних структур управління підприємством
ТЕМА 3. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЧОГО ПРОЦЕСУ
3.1. Виробничий процес і його структура
3.2. Принципи організації виробничого процесу
3.3. Виробничий цикл і його структура
3.4. Шляхи скорочення тривалості виробничого циклу
3.5. Види руху предметів праці у процесі виробництва
ТЕМА 4. ОРГАНІЗАЦІЙНІ ТИПИ І МЕТОДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА
4.1. Типи виробництва, їх техніко-економічні особливості
4.2. Методи організації виробництва
4.3. Класифікація потокових ліній
4.4. Основні параметри потокових ліній
ТЕМА 5. ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕХНІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ВИРОБНИЦТВА
5.1. Зміст і основні завдання технічної підготовки виробництва
5.2. Основні етапи конструкторської підготовки виробництва
5.3. Технологічна підготовка виробництва
5.4. Сітьові методи планування і управління
5.5. Сітьовий графік, його елементи і параметри
ТЕМА 6. ОРГАНІЗАЦІЯ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА
6.1. Суть, завдання і структура технічного обслуговування на виробництві
6.2. Завдання, значення і структура інструментального господарства
6.3. Завдання і значення ремонтного господарства підприємства
6.4. Суть і структура системи планово-запобіжного ремонту (ПЗР)
6.5. Ремонтний цикл і міжремонтний період
6.6. Завдання і структура енергетичного господарства
6.7. Завдання і значення транспортного господарства
6.8. Класифікація транспортних засобів
6.9. Завдання і значення складського господарства
ТЕМА 7. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРАЦІ ТА ЇЇ НОРМУВАННЯ
7.1. Організація праці і основні її завдання
7.2. Продуктивність праці, показники і методи її вимірювання
7.3. Фактори підвищення продуктивності праці
7.4. Робоче місце. Основні вимоги до організації і планування робочих місць
7.5. Суть, завдання та значення нормування праці
7.6. Об’єкти нормування праці і нормативні матеріали
7.7. Структура норми часу
7.8. Методи дослідження витрат робочого часу
ТЕМА 8. ОРГАНІЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ
8.1.Поняття якості продукції, показники її вимірювання
8.2. Шляхи підвищення якості продукції
8.3. Методи забезпечення якості продукції
8.4.Технічний контроль якості продукції
ТЕМА 9. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВА В ОСНОВНИХПІДРОЗДІЛАХ ПІДПРИЄМСТВА
9.1. Характеристика основних підрозділів підприємства
9.2. Організація виробництва у ливарних цехах
9.3. Виробнича структура і виробнича потужність ливарних цехів
9.4. Характеристика механічних цехів промислового підприємства
9.5. Виробнича структура і виробнича потужність механічних цехів
9.6. Організація виробництва у ковальських цехах
9.7. Виробнича структура і виробнича потужність ковальських цехів
9.8. Організація виробництва в складальних цехах
9.9. Форми організації складальних робіт
9.10. Виробнича потужність складальних цехів
Д О Д А Т К И
ДОДАТОК 1
ДОДАТОК 2
ДОДАТОК 3
Використана література
Глосарій
Контролююча складова
Тести для самоконтролю
Задачі для розв’язку
Контрольні питання