ТЕМА 8. ОРГАНІЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ

 

Тести для самоконтролю

 

1. Контроль якості продукції, що здійснюється у спеціально обладнаних приміщеннях називають:

а)   статичним:

б)   змінним;

в)   активним;

г)    пасивним;

д)   стаціонарним.

 

2. Показники, які оцінюють якість усієї сукупності продукції підприємств, називаються:

а)   загальними показниками якості;

б)   комплексними показниками якості;

в)   одиничними показниками якості;

г)    диференційованими показниками якості;

д)   ергономічними показниками якості;

 

3. Сертифікат продукції – це документ, який

а)   потрібен лише для захисту права власності на продукцію;

б)   дозволяє купувати продукцію;

в)   засвідчує рівень якості;

г)    надається покупцеві під час продажу продукції;

д)   дозволяє продавати продукцію на міжнародному ринку.

 

4. Властивість виробу виконувати свої функції за збереження експлуатаційних показників у встановлених межах протягом певного періоду характеризує його:

а)   продуктивність;

б)   надійність;

в)   довговічність;

г)    ремонтопридатність;

д)   потужність.

 

5. За часом виконання контрольних операцій виділяють такі види контролю продукції:

а)   суцільний;

б)   профілактичний;

в)   безперервний;

г)    періодичний;

д)   одиничний.

 

6. Безпосередніми документами, в яких фіксуються вимоги до показників якості, є:

а)   креслення;

б)   стандарти;

в)   баланси;

г)    бізнес-плани;

д)   умови.

 

7. Якість продуктів харчування характеризується такими показниками:

а)   калорійність і термін зберігання придатною до споживання;

б)   продуктивність, потужність і довговічність;

в)   зовнішній вигляд і міцність;

г)    еластичність;

д)   вологостійкість.

 

8. Контроль якості, що здійснюється безпосередньо в ході технологічного процесу вироблення продукції за допомогою спеціальних пристроїв, називається:

а)   стаціонарним;

б)   активним;

в)   вхідним;

г)    вихідним;

д)   пасивним.

 

9. До об’єктів технічного контролю не відносять:

а)   предмети праці;

б)   засоби праці;

в)   технологічний процес;

г)    персонал;

д)   умови праці.

 

10. Під час оцінки технологічного рівня і якості продукції для порівняння приймають:

а)   перспективний взірець;

б)   базовий взірець;

в)   аналог;

г)    вихідний взірець;

д)   кінцевий взірець.