ТЕМА 8. ОРГАНІЗАЦІЯ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ
Тести для самоконтролю
1. Контроль якості продукції, що здійснюється у спеціально обладнаних приміщеннях називають:
а) статичним:
б) змінним;
в) активним;
г) пасивним;
д) стаціонарним.
2. Показники, які оцінюють якість усієї сукупності продукції
підприємств, називаються:
а) загальними показниками якості;
б) комплексними показниками якості;
в) одиничними показниками якості;
г) диференційованими показниками якості;
д) ергономічними показниками якості;
3. Сертифікат продукції – це документ, який …
а) потрібен лише для захисту права власності на продукцію;
б) дозволяє купувати продукцію;
в) засвідчує рівень якості;
г) надається покупцеві під час продажу продукції;
д) дозволяє продавати продукцію на міжнародному ринку.
4. Властивість виробу виконувати свої функції за збереження
експлуатаційних показників у встановлених межах протягом певного періоду
характеризує його:
а) продуктивність;
б) надійність;
в) довговічність;
г) ремонтопридатність;
д) потужність.
5. За часом виконання контрольних операцій виділяють такі види контролю
продукції:
а) суцільний;
б) профілактичний;
в) безперервний;
г) періодичний;
д) одиничний.
6. Безпосередніми документами, в яких фіксуються вимоги до показників
якості, є:
а) креслення;
б) стандарти;
в) баланси;
г) бізнес-плани;
д) умови.
7. Якість продуктів харчування характеризується такими показниками:
а) калорійність і термін зберігання придатною до споживання;
б) продуктивність, потужність і довговічність;
в) зовнішній вигляд і міцність;
г) еластичність;
д) вологостійкість.
8. Контроль якості, що здійснюється безпосередньо в ході технологічного
процесу вироблення продукції за допомогою спеціальних пристроїв, називається:
а) стаціонарним;
б) активним;
в) вхідним;
г) вихідним;
д) пасивним.
9. До об’єктів технічного контролю не відносять:
а) предмети праці;
б) засоби праці;
в) технологічний процес;
г) персонал;
д) умови праці.
10. Під час оцінки технологічного рівня і якості продукції для
порівняння приймають:
а) перспективний взірець;
б) базовий взірець;
в) аналог;
г) вихідний взірець;
д) кінцевий взірець.