Форма № Н - 3.04
__________________Луцький національний технічний університет________________
(повне найменування вищого
навчального закладу)
Кафедра
товарознавства та експертизи в митній справі
ЗАТВЕРДЖУЮ
Завідувач
кафедри____________Л.І. Байдакова
«07» червня
2017 року
РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
ДВВ10
«ТОВАРОЗНАВСТВО КНИГ»
шифр і назва
навчальної дисципліни
спеціальність: «Підприємництво, торгівля та біржова
діяльність»
(шифр і назва
напряму підготовки)
спеціалізація: «Товарознавство та експертиза в митній справі»
(назва спеціалізації)
Факультет бізнесу
(назва факультету)
2017 –
2018 навчальний рік
Робоча
програма з дисципліни «Товарознавство книг» для студентів за напрямом
підготовки 6.030510 «Товарознавство і торговельне підприємництво».
Розробник: Передрій О.І., к.т.н., доцент
кафедри товарознавства та експертизи в митній справі
Робочу
програму схвалено на засіданні кафедри товарознавства та експертизи в митній
справі
Протокол від 07 червня 2017 року № 10
Завідувач
кафедри товарознавства та експертизи в митній справі
_____________________ Л.І. Байдакова
Перезатверджено:
Протокол від «____» _____________ 201__ року № ____
Завідувач
кафедри товарознавства та експертизи в митній справі
_____________________
Протокол від «____» _____________ 201__ року № ____
Завідувач
кафедри товарознавства та експертизи в митній справі
_____________________
Протокол від «____» _____________ 201__ року № ____
Завідувач
кафедри товарознавства та експертизи в митній справі
_____________________
Протокол від «____» _____________ 201__ року № ____
Завідувач
кафедри товарознавства та експертизи в митній справі
_____________________
Ó к.т.н., доц.Передрій О.І.
Ó Луцький НТУ, 2017 рік
1.
Опис
навчальної дисципліни
Найменування показників |
Галузь знань, напрям підготовки,
освітньо-кваліфікаційний рівень |
Характеристика навчальної дисципліни |
||
денна скорочена форма |
скорочена заочна форма навчання |
|||
Кількість кредитів
– 3 |
Галузь знань 07 - управління |
за вибором |
||
Модулів – 1 |
Спеціальність: Підприємництво, торгівля та біржова діяльність |
Рік підготовки: |
||
Змістових модулів – 1 |
2017/2018 |
2017/2018 |
||
|
Семестр |
|||
Загальна кількість годин – 90 |
4-й |
3-й |
||
Лекції |
||||
Тижневих годин для денної форми навчання: аудиторних – 3 (1/2) самостійної роботи студента – 3 |
Освітньо-кваліфікаційний
рівень: бакалавр |
14 год. |
6 год. |
|
Практичні, семінарські |
||||
7 год. |
4 год. |
|||
Лабораторні |
||||
|
||||
Самостійна робота |
||||
69 год. |
80 год. |
|||
Вид контролю: залік |
||||
Примітка.
Співвідношення
кількості годин аудиторних занять до самостійної і індивідуальної роботи
становить:
для денної форми навчання – 100,0 %;
для заочної форми навчання – 12,5 %.
2. Мета та завдання
навчальної дисципліни
2.1. Мета: виробити у майбутніх
фахівців вміння орієнтуватися у різномаїтті
друкованих видань, вивчити основні споживчі властивості, класифікацію та структуру книг, визначати їх художню
цінність та вартість.
2.2. Завданням навчальної дисципліни є вивчення наступних
питань:
·
історія
виникнення книгодрукування;
·
терміни,
визначення, поняття та принципи класифікації книг та інших друкованих видань;
·
основні
споживчі властивості друкованих видань;
·
вплив
процесу книгодрукування на якість та властивості книг;
·
методи
експертизи та оцінювання книжкової продукції.
2.3. Вимоги до
вмінь і знань
студентів
У результаті вивчення навчальної дисципліни
студент повинен
знати:
-
основні
структурні ознаки книг;
-
основні
терміни книгодрукування;
-
показники
якості друкованих видань;
-
процес
виготовлення книги та формування їх якості;
-
чинники,
що впливають на формування якості книг в процесі товаропросування.
вміти:
-
класифікувати
та характеризувати друковані видання;
-
визначати
основні показники якості друкованих видань;
-
визначати
сучасні коди книжкової продукції;
-
користуватися
міжнародними та вітчизняними каталогами та базами даних друкованих видань.
3. Програма навчальної дисципліни
Змістовий модуль 1. Споживні властивості книг
Тема 1. Поняття «книга» та історія її виникнення. Поняття «книга» та його трансформації. Історія виникнення книгодрукування.Перші книги: манускрипти
та інкунабули. Стародруки. Сучасне книгодрукування. Ринок книг в Україні. Особливості імпорту книг.
Тема 2. Соціальні функції книг. Актуальність, достовірність, доступність інформації. Культурна та пізнавальна
функції книг. Інформаційна
та комунікативна функції
книг. Зміна соціальних функцій книги у суспільстві. Особливості функції дитячої, наукової та художньої книги.
Тема 3. Сучасний ринок книг. Ринок книг в Україні. Динаміка книго виробництва та книжкового ринку. Фактори, що впливають на формування книжкового ринку.
Структура книжкового ринку за різними
ознаками.
Тема 4. Функціональні
те ергономічні властивості
книг. Функціональні властивості книг та їх показники: актуальність, моральність, цікавість, достовірність, доступність. Фактори, що впливають
на формування функціональних
властивостей. Процес формування функціональних властивостей друкованої продукції на різних стадіях їх виготовлення.
Ергономічні властивості книжкових видань та фактори, що впливають
на їх формування. Показники ергономічних властивостей: поліграфічного виконання та художнього оформлення.
Тема 5. Естетичні
властивості книг, їх безпека та надійність. Естетичні властивості книжкових видань та фактори, що впливають
на їх формування. Показники естетичних властивостей книг. Безпека книг: хімічна, біологічна та психологічна. Особливості вимог безпеки для дитячих видань. Надійність книжкових товарів та фактори, що впливають на їх формування.
Тема 6. Сучасна класифікація книг та інших друкованих видань. Сучасна класифікація книг та інших друкованих видань. Ознаки класифікації друкованих видань. Штрихове кодування друкованих видань.
Тема 7. Штрихове кодування друкованих видань. Штрихкод друкованих видань. Класифікаційні індекси ISSN, ISBN. Правила присвоєння ідентифікаційних номерів та їх використання.
Бібліографічні системи УДК
та ББК та їх застосування.
Тема 8. Конструкція
книг: зовнішні елементи
книги. Конструкція книг. Основні структурні елементи: книжковий блок та обкладинка. Види обкладинок та їх призначення. Форзац та його призначення. Формат видання, одиниці виміру друкованого видання. Допоміжні елементи книги: каптал,
корінець, ляссе, футляр.
Тема 9. Внутрішні
елементи книги. Основні різновиди
тексту книги. Апарат книги. Основний
текст. Допоміжний та довідковий текст.
Тема 10. Апарат
книги. Апарат книги як система орієнтації в її структурі та змісті. Класифікація допоміжних текстів за їх основними функціями: ідентифікаційні тексти, орієнтуючі тексти, тлумачні тексти, бібліографічні тексти
Змістовий модуль 2. Якість книжкових
товарів та фактори, що впливають на її формування. Особливості книготоргівлі.
Тема 11. Процес книгодрукування та його вплив на формування комплексу споживних властивостей книг. Основні етапи книгодрукування. Структура
книг. Методи кріплення
блоку та обкладинки.
Основні види друку книг. Формування споживних властивостей в процесі друку книги. Вибір матеріалів для виготовлення книг. Можливості сучасної поліграфії. Оцінювання художньої вартості друкованих творів. Критерії оцінювання книг. Художнє оформлення друкованих видань та його вплив на формування ціни та тиражу.
Тема 12. Макетування
книг та додрукарські операції.
Особливості та порядок макетування
та проектування книги. Вплив
макетування на формування споживних властивостей книг. Художнє оформлення книг. Шрифтове оформлення книг: види шрифтів та показники, що їх
характеризують. Вимоги до
шрифтового оформлення книг. Фактори,
що впливають на проектування книг та вибір матеріалів.
Тема 13. Післядрукарські
операції виготовлення книг.
Оздоблення книг: фольгування,
лакування, ламінування, тиснення. Брошурувально-палітурні
роботи. Загальна схема скріплення книжкових видань. Види скріплення.
Вплив після друкарських операцій на формування споживних властивостей книжкових товарів.
Тема 14. Якість
книг. Вимоги до якості книг. Фактори, що впливають на якість книг. Основні нормативно-технічні документи, що регламентують якість книг. Специфіка визначення якості книг. Якість поліграфічного виконання книг. Якість змістового інформаційного наповнення книг.
Тема 15. Методи оцінки якості книг. Органолептичні методи оцінки якості. Лабораторні методи оцінки якості друкованих
видань. Вибір методу оцінки якості. Приймання книжкових товарів при товаропросуванні.
Тема 16. Електронні книги та каталоги книг. Особливості електронних книг. Порівняльна
характеристика електронних та друкованих
видань. Галузі використання електронних книг. Особливості каталогів книг та їх використання. Принципи роботи з електронними каталогами.
Тема 17. Специфіка продажу книг. Класифікація
книжкових магазинів. Особливості продажу книг. Види форм продажу книг. Продаж
книг через інформаційні мережі.
Тема 18. Торговельно-технологічні процеси в
книгарнях. Види торговельно-технологічних процесів у книгарнях. Умови зберігання
книг у торговельній мережі. Вимоги до торговельних закладів, що продають книги.
Формування асортименту книгарень.
4. Структура навчальної дисципліни
Назви
змістових модулів і тем |
Кількість
годин |
|||||||||
скорочена
денна форма |
скорочена
заочна форма |
|||||||||
усього |
у
тому числі |
усього |
у
тому числі |
|||||||
лекції |
практ. |
самост.р. |
лекції |
практ. |
сам.р. |
|||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
||
Модуль 1 |
||||||||||
Змістовий модуль 1. Споживні властивості книг |
||||||||||
Тема
1. Поняття
«книга» та його трансформації |
4 |
1 |
- |
3 |
4 |
- |
- |
4 |
||
Тема 2. Соціальні функції
книг. |
5 |
- |
1 |
43 |
5 |
1 |
- |
4 |
||
Тема 3. Сучасний ринок книг. |
4 |
1 |
- |
4 |
4 |
- |
- |
4 |
||
Тема 4. Функціональні та
ергономічні властивості книг. |
5 |
1 |
- |
3 |
5 |
1 |
- |
4 |
||
Тема 5. Ергономічні та
естетичні властивості книг та їх безпека. |
5 |
1 |
1 |
4 |
6 |
1 |
1 |
4 |
||
Тема 6. Сучасна класифікація
книг та інших друкованих видань. |
6 |
1 |
1 |
3 |
5 |
1 |
- |
4 |
||
Тема 7. Штрихове кодування
друкованих видань. |
4 |
1 |
- |
4 |
4 |
- |
- |
4 |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
||||
Тема 8. Конструкція книг:
зовнішні елементи книги. |
6 |
1 |
1 |
4 |
6 |
1 |
1 |
4 |
||||
Тема 9. Внутрішні елементи
книги. |
4 |
1 |
- |
3 |
4 |
- |
- |
4 |
||||
Тема 10. Апарат книги |
4 |
- |
- |
4 |
4 |
- |
- |
4 |
||||
Разом за змістовим модулем 1 |
47 |
8 |
4 |
35 |
47 |
5 |
2 |
40 |
||||
Змістовий
модуль 2. Якість книжкових товарів та фактори, що впливають на її формування.
Особливості книготоргівлі. |
||||||||||||
Тема 11. Процес
книгодрукування та його вплив на формування комплексу споживних властивостей
книг. |
5 |
1 |
- |
4 |
6 |
- |
1 |
5 |
||||
Тема 12. Макетування книг та додрукарські операції. |
6 |
1 |
- |
5 |
5 |
- |
- |
5 |
||||
Тема 13. Післядрукарькі
операції виготовлення книг. |
5 |
1 |
- |
5 |
5 |
- |
- |
5 |
||||
Тема 14. Якість книг. |
6 |
1 |
1 |
4 |
6 |
1 |
- |
5 |
||||
Тема 15. Методи оцінки якості
книг |
6 |
1 |
1 |
4 |
6 |
- |
1 |
5 |
||||
Тема 16. Електронні книги та
каталоги книг. |
5 |
1 |
- |
5 |
5 |
- |
- |
5 |
||||
Тема 17. Специфіка продажу книг. |
6 |
1 |
1 |
4 |
5 |
- |
- |
5 |
||||
Тема 18. Торговельно-технологічні процеси в книгарнях. |
4 |
1 |
- |
3 |
5 |
- |
- |
5 |
||||
Разом
за змістовим модулем 2 |
43 |
6 |
3 |
34 |
43 |
1 |
2 |
40 |
||||
Усього годин
|
90 |
14 |
7 |
69 |
90 |
6 |
4 |
80 |
||||
5. Теми семінарських занять – не
передбачено програмою дисципліни.
6. Теми практичних
занять
№ з/п |
Назва
теми |
Кількість
годин, |
|
скор.денна |
скор.заочна |
||
1 |
Соціальні та функціональні
властивості книг. |
1 |
- |
2 |
Ергономічні та естетичні
властивості книг та їх безпека. |
1 |
1 |
3 |
Сучасна класифікація книг та
інших друкованих видань. |
1 |
- |
4
|
Штрихове кодування друкованих
видань |
- |
- |
5 |
Конструкція книг: зовнішні
елементи книги. |
1 |
1 |
6 |
Внутрішні елементи книги. |
- |
- |
7 |
Макетування книг та додрукарські операції. |
- |
1 |
8 |
Якість книг. |
1 |
- |
9 |
Методи оцінки якості книг. |
1 |
1 |
10 |
Специфіка продажу книг. |
1 |
- |
Разом |
7 |
4 |
7. Теми
лабораторних занять – не передбачено програмою
дисципліни.
8. Самостійна робота
№ з/п |
Назва
теми |
Кількість
годин, |
|
скорочена
денна |
скор.заочна |
||
1 |
Поняття
«книга» та його трансформації |
3 |
4 |
2 |
Соціальні
функції книг. |
4 |
4 |
3 |
Сучасний
ринок книг. |
3 |
4 |
4 |
Функціональні
та ергономічні властивості книг. |
4 |
4 |
5 |
Ергономічні
та естетичні властивості книг та їх безпека. |
3 |
4 |
6 |
Сучасна
класифікація книг та інших друкованих видань. |
4 |
4 |
7 |
Штрихове
кодування друкованих видань. |
3 |
4 |
8 |
Конструкція
книг: зовнішні елементи книги. |
4 |
4 |
9 |
Внутрішні
елементи книги. |
3 |
4 |
10 |
Апарат
книги |
4 |
4 |
11 |
Процес
книгодрукування та його вплив на формування комплексу споживних властивостей
книг. |
4 |
5 |
12 |
Макетування
книг та додрукарські операції. |
5 |
5 |
13 |
Післядрукарькі операції виготовлення книг. |
5 |
5 |
14 |
Якість
книг. |
4 |
5 |
15 |
Методи
оцінки якості книг. |
4 |
5 |
16 |
Електронні
книги та каталоги книг. |
5 |
5 |
17 |
Специфіка продажу книг. |
4 |
5 |
18 |
Торговельно-технологічні процеси в книгарнях. |
3 |
5 |
Разом |
69 |
80 |
9.
Індивідуальні завдання – не передбачено програмою дисципліни.
10. Методи навчання
1.
Аналіз проблемних ситуації.
2.
Лекції-дискусії.
3.
Розв’язування задач на основі практичних ситуацій.
4.
Презентації.
5.
Усний контроль.
6.
Самостійна робота.
11. Методи контролю
Оцінювання знань студентів відбувається на практичних заняттях,
контрольних роботах, модульних контрольних роботах, екзамені; також оцінюються
індивідуальні завдання, що виконуються студентами в межах модулів в одному
семестрі.
Основними методами
контролю є: усне опитування,
розв’язання практичних задач, контрольні
роботи, тестування.
Протягом вивчення дисципліни студент зобов’язаний:
– систематично відвідувати заняття;
– вести конспекти лекційних і практичних занять;
– приймати активну участь в роботі на практичних заняттях;
– виконувати тестові завдання;
– виконувати індивідуальні семестрові завдання.
12. Розподіл балів, які
отримують студенти
Семестровий контроль
залік:
Поточне
тестування та самостійна робота |
Модул. КР |
З |
С |
||||||||||||||||||
Змістовий
модуль 1 |
Змістовий модуль 2 |
||||||||||||||||||||
Т1 |
Т2 |
Т3 |
Т4 |
Т5 |
Т6 |
Т7 |
Т8 |
Т9 |
Т10 |
Т11 |
Т12 |
Т13 |
Т14 |
Т15 |
Т16 |
Т17 |
Т18 |
||||
2 |
2 |
2 |
3 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
2 |
3 |
2 |
2 |
3 |
3 |
2 |
2 |
60 |
40 |
100 |
|
Оцінка знань студентів з дисципліни «Товарознавство книг»
здійснюється у формі поточного та підсумкового контролів. Підсумкова оцінка
знань студентів денної форми навчання виставляється на основі сумарної оцінки
поточного контролю, модульної контрольної роботи та заліку за 100-бальною шкалою. Для отримання заліку
необхідно набрати протягом семестру не менше 60 балів.
Шкала оцінювання:національна
та ЄСTS
Сума балів |
Оцінка за шкалою ЄCTS |
Оцінка за національною шкалою |
|
для
екзамену, курсової роботи |
для
заліку |
||
90-100 |
А |
Відмінно |
зараховано |
82-89 |
В |
Добре |
|
74-81 |
С |
Добре |
|
64-73 |
D |
Задовільно |
|
60-63 |
E |
Задовільно |
|
35-59 |
FX |
Незадовільно з можливістю повторного складання |
незараховано з можливістю повторного складання |
0-35 |
F |
Незадовільно з обов’язковим повторним вивченням
дисципліни |
незараховано з обов’язковим повторним вивченням дисципліни |
Сума балів 90-100 (А або “відмінно”) виставляється за
глибоко проаналізовані всі питання, студент дає повні вичерпні відповіді на
них, робить глибокі висновки та показує вміння користуватися підручником,
довідковою і монографічною літературою, володіє навичками та вмінням
застосовувати засвоєний матеріал на практиці, проявив себе у самостійній та
науковій роботі.
Сума балів 82-89 (В або “добре”) виставляється, коли
студент проаналізувавши всі питання, дає відповіді на них, вільно володіє
матеріалом, робить висновки та показує вміння користуватися підручником та
довідковою, монографічною літературою, може застосувати свої навички на
практиці.
Сума балів 74-81 (С або “добре”) виставляється, коли
студент проаналізувавши всі питання, дає відповіді на них, робить висновки та
показує вміння користуватися підручником та довідковою літературою.
Сума балів 64-73 (D або “задовільно”) виставляється,
коли студент дає вірні відповіді, але допускає неточності під час викладу
матеріалу.
Сума балів 60-63 (Е або “задовільно”) виставляється,
коли студент дає в основному вірні відповіді, але допускає помилки та
неточності під час викладу матеріалу.
Сума балів 35-59 (FХ або “незадовільно”) виставляється,
якщо студент не розкриває суті завдання, не може практично його виконати, показує
відсутність навичок самостійної роботи, проте ці недоліки можна ліквідувати.
Сума балів 0-34 (F або “незадовільно”) виставляється,
якщо студент не розкриває суті завдання, не може практично його виконати,
показує відсутність навичок самостійної роботи, направляється на повторне
вивчення дисципліни.
Підсумкова оцінка знань студентів заочної форми навчання виставляється на основі сумарної оцінки
поточного контролю, контрольної роботи та залікової відповіді:
“зараховано” – виставляється за глибоко проаналізовані всі
питання, студент дає повні вичерпні відповіді на них, робить глибокі висновки
та показує вміння користуватися підручником, довідковою і монографічною
літературою, володіє навичками та вмінням застосовувати засвоєний матеріал на практиці,
проявив себе у самостійній та науковій роботі; виставляється, коли студент
проаналізувавши всі питання, дає відповіді на них, вільно володіє матеріалом,
робить висновки та показує вміння користуватися підручником та довідковою,
монографічною літературою, може застосувати свої навички на практиці;
виставляється, коли студент проаналізувавши всі питання, дає відповіді на них,
робить висновки та показує вміння користуватися підручником та довідковою
літературою;
“не зараховано” – виставляється, якщо студент не розкриває суті
завдання, не може практично його виконати, показує відсутність навичок
самостійної роботи, проте ці недоліки можна ліквідувати; виставляється, якщо
студент не розкриває суті завдання, не може практично його виконати, показує
відсутність навичок самостійної роботи, направляється на повторне вивчення
дисципліни.
13. Методичне забезпечення
1. Товарознавство книг [текст] : конспект лекцій для
студентів напряму підготовки «Товарознавство та торговельне підприємництво» / уклад.
О.І. Передрій. – Луцьк : ред.-вид.відділ
ЛНТУ, 2011. – 97 с.
2. Товарознавство книг [текст] : методичні вказівки до виконання
самостійної роботи для студентів напряму підготовки 6.030510 «Товарознавство та
торговельне підприємництво» денної та заочної форм навчання / уклад. О.
І. Передрій. – Луцьк : Луцький НТУ, 2014. – 28 с.
3. Товарознавство книг [текст] : методичні вказівки до
практичних занять для студентів напряму підготовки «Товарознавство та
торговельне підприємництво». – Луцьк : ред.-вид. відділ ЛНТУ, 2014. – 37 с.
14. Рекомендована література
Базова
4.
Передрій
О.І. Товарознавство. Книжкові товари : навч.посіб. /
О.І. Передрій. – Луцьк : ЛНТУ, 2013. – 190 с.
5.
Товарознавство.
Непродовольчі товари : товари культурно-побутового призначення : підручник / Л.І.Байдакова, О.І.Передрій. –
К.: Вища школа, 2009. – 327 с.
6.
ДСТУ
3017–95. Видання. Основні види: Терміни та визначення. – К: Держстандарт
України, 1995. –47 с.
7.
ДСТУ
3018–95. Видання. Поліграфічне виконання: Терміни та визначення – К:
Держстандарт України, 1995. – 24 с.
8.
ДСТУ
3003:2006. Технологія поліграфічних процесів. Терміни та визначення понять
: Офіц.вид.
– [Чинний від 2007– 07–01]. – К:
Держстандарт України, 2007..
9.
ДСТУ
3145―95. Коди та кодування інформації. Штрихове кодування. Загальні
вимоги: Офіц.вид. – [Чинний від 1996–01–01]. – К:
Держстандарт України, 1996. – 24 с.
10. ДСТУ 4489―2004. Видання книжкові
та журнальні. Вимоги до форматів: Офіц.вид. – [Чинний
від 2006–01–01]. – К: Держстандарт України, 2006. – 12 с.
Допоміжна
11.
Закон
України: Про видавничу справу // Офіц. вісн. України. – 1997. – №28. – С. 3 – 17.
12.
Закон
України: Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні // Вісн. кн. палати. – 2003. – № 4.
– С. 12 – 13.
13.
Огар
Е.І. Дитяча книга: проблеми видавничої підготовки / Е.І. Огар
– Львів: АзАрт, 2002. – 160 с.
14.
Швецова-Водка Г.М. Типологія книги : навч. посібник
/ Г.М. Швецова-Водка. – К: Кн.
палата України, 1999. – 68 с.
15.
Низовий
М. А. Вступ до книгознавства : навч. посібник. – К. :
Кондор, 2009. – 144 с.
16.
Лисенко
В. Електронна видавнича справа: сучасне та май¬бутнє
/ В. Лисенко // Друкарство. – 2000. – №1. – С. 26 – 29.
17.
Маркова
В. Трансформація книжки в умовах інформацій¬ного
суспільства: культурологічний підхід / В. Маркова // Вісн.
кн. палати. – 2005. – № 9. – С. 25 – 28.
18.
Голева
О. П. Паблик рилейшнз в книжном бизнесе. – М.: МГУП,
2005. – 70 с.
19.
Гавенко
С.Ф. Практикум з оцінки якості поліграфічної продукції / [Гавенко
С.Ф., Воржева О.В., Конюхова
І.І. та ін. ]. – Львів, 2001.
15.
Інформаційні ресурси
1. http://www.nbuv.gov.ua/ – Національна бібліотека України ім.
В.І. Вернадського.
2. http://zakon.rada.gov.ua/ – Веб–сторінка Верховної Ради
України.
3. http://www.ukrbook.net/ – Веб–сайт Книжкової палати України
Міністерство
освіти і науки України
Луцький національний технічний університет
Кафедра товарознавства та експертизи в митній справі
РЕЦЕНЗІЯ
на
робочу навчальну програму дисципліни
«Товарознавство книг»
для
студентів 4 курсу
напряму підготовки 6.030510 - товарознавство та торговельне
підприємництво
Укладач: к.т.н., доцент Передрій О.І.
Рецензент:
к.т.н., доцент Голодюк
Г.І.
Обсяг
робочої навчальної програми дисципліни:
–
кількість сторінок 12
–
кількість літературних джерел 19
Зміст рецензії:
1. Оцінка відповідності програми методичним
вимогам:
наявність сформульованих знань і вмінь
студентів
наявні,
відповідають специфіці дисципліни, виражені лаконічно та чітко
формування мети і завдань дисципліни
наявні,
чітко сформульовані, враховують структуру дисципліни
структура та зміст тематичного курсу
вдало
підібрані, охоплюють увесь курс, враховують сучасні досягнення в даній галузі
форми контролю та літературні джерела
форми
контролю наявні, чітко описані, кількість джерел достатня
програмне забезпечення навчальної дисципліни
наявне,
вказано інформаційні та інтернет джерела, що використовуються для навчання
2. Позитивні сторони робочої навчальної
програми
структура
програми вдало підібрана, враховує специфіку дисципліни
3.
Негативні особливості роботи, інші зауваження
не
виявлено
4. Оцінка РНП дисципліни в цілому
робоча
програма навчальної дисципліни «Товарознавство книг» відповідає вимогам вищої
школи і рекомендується до використання
„____” _____________20__р
Рецензент_________(підпис)