Питання,  винесені на екзамен

 

 

1.     Класифікація макаронних виробів та чинники, які впливають на формування асортименту  цієї групи товарів.

2.     Основи технології виготовлення макаронних виробів

3.     Показники та норми якості макаронних виробів

4.     Овочеві консерви в герметичній тарі: класифікація та асортимент.

5.     Способи переробки плодоовочевої продукції та їх коротка характеристика

6.     Вимоги до якості та особливості зберігання овочевих консервів в герметичній тарі

7.     Вимоги до якості та особливості зберігання швидкозамороженої плодоовочевої продукції

8.     Споживні властивості та класифікація карамельних  виробів

9.     Вимоги до якості та дефекти карамелі

10. Класифікація цукерок. Коротка характеристика  цукерних мас. 

11. Сировина для шоколаду та основи технології його виготовлення

12.  Класифікація шоколаду

13.  Вимоги до якості та дефекти шоколаду

14. Класифікація тортів і тістечок за видом випеченого напівфабрикату

15. Споживна цінність  тортів і тістечок та особливості їх зберігання

16.  Вафлі : класифікація та вимоги до якості

17. Коротка характеристика пряникових виробів та основи технології виготовлення сирцевих та заварних пряникових виробів

18. Особливості хімічного складу  пива. Показники та норми якості пива.

19. Класифікація тортів і тістечок

20. Хімічний склад, класифікація чаю.

21. Оцінка якості чаю байхового.

22. Хімічний склад та асортимент кави натуральної.

23. Вимоги до якості кави натуральної

24. Кава розчинна : особливості  хімічного складу та технології

25. Вимоги до якості кави розчинної

26. Характеристика сировини для пивоваріння та її впливу на якість готового продукту.

27. Вимоги до якості  пива

28. Харчова цінність та хімічний склад рослинних олій.

29. Способи очистки олій

30. Характеристика сировини та основи технології виготовлення олій.

31. Прянощі: харчова цінність та класифікація.

32. Вимоги до якості  олій.