Питання
для самоперевірки
1. Сировина, що використовується при виробництві
продуктів харчування.
2. Класифікація основних видів обладнання.
3. Загальні відомості про технологічні процеси.
4. Класифікація обладнання для миття сировини і тари.
5. Будова і принцип роботи грабельно-ланцюгового соломовловлювача.
6. Будова і принцип роботи ротаційного колового каменевловлювача.
7. Будова і принцип роботи елеваторної мийної машини КУВ-1.
8. Будова і принцип роботи шнекової мийної машини А1-БГМ.
9. Будова і принцип роботи бурякомийки СМК-ЗМ.
10. Будова і принцип роботи пляшкомийної
машини АММ-6.
11. Будова і принцип роботи
робочих органів калібрувальних машин з прямим
шляхом ведення процесу.
12. Будова і принцип роботи вагових калібрувальних машин.
13. Будова і принцип роботи крупосортувальної
машини А1-БКГ.
14. Будова і принцип роботи просіювача
«Піонер».
15. Методи очищення рослинної сировини від зовнішнього
покриття і принцип роботи абразивної картоплечистки.
16. Будова і принцип роботи роликової картоплечистки КНА-600М.
17. Комбінований спосіб очистки сировини і принцип роботи лужнопарового агрегату.
18.
Обладнання для стерилізації живильного середовища.
19. Класифікація і основні схеми протирочних
машин.
20.
Будова і принцип роботи протирочної машини КПУ-М.
23. Класифікація обладнання для механічної переробки
продуктів, сировини і напівфабрикатів
розділенням.
21.
Основні форми ножів і лез ріжучого обладнання.
22.
Принцип роботи і схеми дискових ріжучих засобів.
23
Будова і принцип роботи відцентрової бурякорізки СЦБ-16М.
24. Принцип роботи і схеми обладнання розтираючої
і роздавлюючої дії.
25. Будова і принцип роботи чотирьохвалкової дробарки солоду.
26. Будова і принцип
роботи п'ятивалкового млина для подрібнення кондитерських
мас.
27. Принцип роботи і схема молоткової дробарки.
28. Принцип роботи і схема штифтової дробарки.
29. Принцип роботи і схема ножової дробарки.
30.
Класифікація обладнання для розділення рідинних харчових продуктів.
31. Будова і принцип роботи камерного фільтр-преса
ПР 19,5-565/ІЗс.
32. Будова і принцип роботи дискового фільтра ФД-100.
33. Принцип роботи і схеми вакуум-фільтрів.
34. Принцип роботи і
схеми барабанів сепараторів.
35. Будова і принцип роботи сепаратора ОСН-С з
пульсуючим вивантаженням осаду.
36. Будова і принцип роботи сепаратора Г9-КОВ для очищення плодоовочевих соків.
37. Будова і принцип
роботи відстійної центрифуги типу НОГШ із шнековим вивантаженням осаду.
38. Класифікація обладнання для перемішування харчових
продуктів.
39.
Типи мішалок для рідких харчових продуктів.
40. Будова і принцип
роботи передефекатора ПР-3.
41. Будова і принцип роботи гомогенізатора для
перемішування стійких дрібнодисперсних
емульсій.
42.
Основні типи і схеми тістомісильних машин безперервної дії.
43. Основні типи і схеми
тістомісильних машин періодичної дії.
44. Будова і принцип роботи тістомісильної
машини періодичної дії з підкатною
діжею.
45. Будова і принцип роботи тістомісильної
машини періодичної дії з стаціонарною
місильною ємкістю.
46. Принцип роботи і схеми лопатевого віброзмішувача
марки ШМ-1М.
47. Будова і принцип роботи мішалки для
посолу м’яса РЗ-ФИЖ.
48. Будова і принцип роботи фаршезмішувача
з підкатною чашою.
49. Будова і принцип роботи вакуумної фаршмішалки Л5-ФМВ-630А.
50. Будова і принцип роботи збивальної машини МВ-35.
51. Будова і принцип роботи роторного відцентрового змішувача ШЗД.
52. Будова і принцип роботи тягнучої машини РЗ-ШТП.
53. Класифікація обладнання для проведення процесів
теплообміну при обробці сировини і
напівфабрикатів.
54. Будова і принцип
роботи котлів-підігрівачів та трубчатих теплообмінників.
55. Будова і принцип роботи випарного апарату типу ВАГ.
56. Будова і принцип роботи вакуум-апарата ПУ-2А-60.
57. Будова і принцип роботи
уніфікованого змієвикового вакуум-апарата 33-А.
58. Будова і принцип роботи сушарки розпилюючого типу.
59. Будова і принцип роботи стрічкових
сушарок.
60. Будова і принцип роботи барабанних
сушарок.
61. Будова і
принцип роботи нахиленого двошнекового дифузійного
апарату.
62. Будова і принцип роботи одноколонного
дифузійного апарату.
63. Основні схеми ректифікаційних колон.
64. Основні типи тарілок ректифікаційних
колон.
65. Класифікація промислових печей.
66. Основні елементи промислових печей.
67. Будова і принцип роботи
хлібопекарських печей.
68. Будова і принцип роботи обсмажувальних печей.
69. Будова
і принцип роботи НВЧ-установок для обробки сировини і
напівфабрикатів.
70. Класифікація обладнання для теплової обробки
фасованих харчових продуктів.
71. Будова і принцип роботи
стерилізаторів періодичної дії.
72. Будова і принцип роботи
стерилізаторів безперервної дії.
73. Класифікація вагового і дозуючого
обладнання.
74. Будова і принцип роботи ваг
загального призначення.
75. Будова і принцип роботи
технологічних ваг.
76. Основні схеми
об'ємних дозаторів для сипучих матеріалів.
77. Будова і принцип роботи об'ємних дозаторів рідких
і пастоподібних матеріалів.
78. Будова і принцип роботи вагових
дозаторів.
79. Класифікація
обладнання для обгортання, пакування і фасування харчових продуктів.
80. Технологічні процеси постадійного фасування сипких продуктів.
81. Технологічна
схема процесу пакування сипкого продукту або дрібноштучних
виробів насипом в фасувальній машині з вертикальним пакетоформувачем.
82. Технологічна
схема індивідуального або групового пакування штучних виробів в фасувальній
машині з горизонтальним пакетоформувачем.
83. Технологічні
схеми процесу обгортання штучних виробів.
84. Принцип
роботи об'ємного дозувального пристрою
фасувальної машини.
85. Принцип
роботи пристрою для дозування за
рівнем фасувальної машини.
86. Схема
утворення пакетів з молоком на автоматах типу "Тетра
Пак".
87. Технологічна
схема і принцип роботи фасувально-пакувального автомата М6-ОРЗ-Е