Мета: виробити у майбутніх фахівців вміння орієнтуватися у різномаїтті друкованих видань, вивчити основні споживчі властивості, класифікацію  та структуру книг, визначати їх художню цінність та вартість.

Завданням навчальної дисципліни є вивчення наступних питань:

·        історія виникнення книгодрукування;

·        терміни, визначення, поняття та принципи класифікації книг та інших друкованих видань;

·        основні споживчі властивості друкованих видань;

·        вплив процесу книгодрукування на якість та властивості книг;

·        методи експертизи та оцінювання книжкової продукції.

Вимоги  до  вмінь  і  знань  студентів

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

·        основні структурні ознаки книг;

·        основні терміни книгодрукування;

·        показники якості друкованих видань;

·        процес виготовлення книги та формування їх якості;

·        чинники, що впливають на формування якості книг в процесі товаропросування.

вміти:

·        класифікувати та характеризувати друковані видання;

·        визначати основні показники якості друкованих видань;

·        визначати сучасні коди книжкової продукції;

·        користуватися міжнародними та вітчизняними каталогами та базами даних друкованих видань.