Мета: виробити у майбутніх фахівців вміння
орієнтуватися у різномаїтті друкованих видань,
вивчити основні споживчі властивості, класифікацію та структуру книг, визначати їх художню
цінність та вартість.
Завданням навчальної дисципліни є
вивчення наступних питань:
·
історія
виникнення книгодрукування;
·
терміни,
визначення, поняття та принципи класифікації книг та інших друкованих видань;
·
основні
споживчі властивості друкованих видань;
·
вплив
процесу книгодрукування на якість та властивості книг;
·
методи
експертизи та оцінювання книжкової продукції.
Вимоги до
вмінь і знань
студентів
У результаті вивчення навчальної
дисципліни студент повинен
знати:
·
основні
структурні ознаки книг;
·
основні
терміни книгодрукування;
·
показники
якості друкованих видань;
·
процес
виготовлення книги та формування їх якості;
·
чинники,
що впливають на формування якості книг в процесі товаропросування.
вміти:
·
класифікувати
та характеризувати друковані видання;
·
визначати
основні показники якості друкованих видань;
·
визначати
сучасні коди книжкової продукції;
·
користуватися
міжнародними та вітчизняними каталогами та базами даних друкованих видань.