Анотація

 

До навчального посібника включено розділи: «Зерноборошняні товари», «Плодоовочеві товари», «Крохмаль, цукор, мед», «Кондитерські вироби», «Смакові товари», «Харчові жири». Розділи містять інформацію про різні групи зерноборошняних товарів, свіжих плодів, овочів та продуктів їх переробки, кондитерських виробів цукристих та борошняних, товарів групи смакових.  Особлива увага приділяється їхній харчовій цінності, основам технології, впливу окремих технологічних операцій на формування якості готового продукту. У розділах навчального посібника висвітлені питання щодо класифікаційних ознак вказаних груп товарів, чинників, які впливають на формування їх асортименту. Відповідно до діючої нормативно-технічній документації охарактеризовано якісні показники, дефекти, режими зберігання харчових продуктів рослинного походження.