Запитання для самоконтролю

 

1. Експертиза якості плодоовочевих товарів. Номенклатура показників якості. НТД.

2.Експертиза якості плодоовочевих товарів. Відбір проб для аналізу.

3.Експертиза якості плодоовочевих товарів. Органолептичні методи досліджень.

4.Експертиза якості плодоовочевих товарів. Лабораторний аналіз.

5.Експертиза якості плодоовочевих товарів. Фальсифікація продуктів переробки.

6.Асортимент смакових товарів. Чай.

7.Асортимент смакових товарів. Кава.

8.Експертиза чаю. Види експертизи. Номенклатура показників якості. НТД.

9. Експертиза виду, місця походження, сорту чаю.

10.Органолептичні та фізико-хімічні методи досліджень чаю.

11.Способи фальсифікації чаю та методи їх виявлення.

12.Експертиза кави. Види експертизи. Номенклатура показників якості. НТД.

13.Експертиза місця походження і сорту кави.

14.Показники якості кави та їх оцінка.

15.Дефекти кави та причини виникнення.

16.Способи фальсифікації кави та методи їх виявлення.

17.Органолептичні та фізико-хімічні методи досліджень кави.

18.Асортимент горілчаних виробів.

19.Номенклатура показників якості горілчаних виробів. НТД.

20.Оцінка якості горілок. Органолептичні та лабораторні методи досліджень.

21.Фальсифікація горілчаних виробів та методи її виявлення.

22.Правила приймання та порядок відбору проб вин та коньяків.

23.Експертиза лікеро-горілчаних виробів. Номенклатура показників якості. Органолептичні методи досліджень.

24.Експертиза лікеро-горілчаних виробів. Лабораторні методи досліджень.

25.Класифікація та асортимент виноградних вин.

26.Номенклатура показників якості виноградних вин. НТД.

27.Оцінка якості органолептичних та фізико-хімічних показників вин.

28.Порядок дегустації вин. Балова оцінка.

29.Фальсифікація вин та способи її виявлення.

30.Експертиза якості тютюну. Правила відбору проб.

31.Експертиза якості тютюну. Визначення вологості і засміченості тютюну.

32.Види меду. Способи ідентифікації.

33.Експрес-методи експертизи меду.

34.Класифікація шоколаду. Номенклатура показників якості. НТД.

35.Методи досліджень органолептичних показників шоколаду та какао порошку.

36.Лабораторні методи досліджень шоколаду та какао порошку.

37.Фальсифікація шоколаду та методи її виявлення.

38.Види харчових добавок. Їх вплив на організм людини.

39.НТД, що регламентує використання харчових добавок.

40.Порядок товарознавчої експертизи керамічних виробів.

41.Асортимент керамічних виробів. Номенклатура показників якості. НТД.

42.Органолептичні та лабораторні методи досліджень керамічних виробів.

43.Порядок товарознавчої експертизи скляних виробів.

44.Органолептичні та лабораторні методи досліджень скляних виробів.

45.Загальні відомості про пластмаси і пластмасові вироби. Дефекти пластмасових виробів.

46.Органолептичні та лабораторні методи досліджень пластмасових виробів.

47.Експертиза будівельних матеріалів.

48.Експертиза парфумерних товарів. Етапи проведення.

49.Експертиза парфумерних товарів. Асортимент парфумерних виробів

50.Експертиза парфумерних товарів. Основні вимоги до парфумерних виробів

51.Експертиза парфумерних товарів. Методи контролю якості парфумерних виробів

52.Експертиза парфумерних товарів. Дефекти парфумерних виробів

53.Номенклатура показників якості косметичних засобів.

54.Методи органолептичної оцінки косметичних засобів.

55.Лабораторні методи досліджень косметичних засобів.

56.Експертиза дитячих іграшок.

57.Методи органолептичної оцінки взуттєвих товарів.

58.Методи лабораторних досліджень взуттєвих товарів.

59.Товарознавча експертиза якості текстильних виробів. Етапи проведення.

60.Встановлення асортименту, номенклатури показників якості, НТД для текстильних виробів.

61.Органолептичні та лабораторні методи досліджень показників якості текстильних товарів.