2.1. Санітарна
класифікація підприємств, виробництв і споруд
За санітарною класифікацією підприємства,
виробництва та споруди поділяють на 5
класів.
До І-V класів залежно від величини та шкідливості віднесено
підприємства та виробництва:
-
хімічні;
-
металургійні, машинобудівні та
металообробні;
-
по видобуванню руд та нерудних копалень;
-
будівельної промисловості;
-
та по обробці деревини;
-
легкої промисловості;
-
по обробці тваринних продуктів,
також санітарно-технічні споруди та установки комунального призначення.
Підприємства та виробництва по обробці
харчових продуктів і смакових речовин відносяться до ІІ-V класів, зокрема:
- ІІ класу – бойні (великої та дрібної
рогатої худоби), м’ясокомбінати;
- ІІІ класу – бурякоцукрові
підприємства, бойні дрібних тварин і птахів;
- ІV класу – млини, комбікормові заводи, бурякоцукрові
заводи без жомосховища, підприємства по переробці
овочів, виробництва крохмалю;
- V класу – кондитерські фабрики, олійницькі підприємства, консервні заводи,
овочесховища, заводи по переробці молока, хлібозаводи, заводи фруктових та
овочевих соків і безалкогольних напоїв.
чої гімнастики.