2.1. Санітарна класифікація підприємств, виробництв і споруд

За санітарною класифікацією підприємства, виробництва та споруди  поділяють на 5 класів.

До І-V класів залежно від величини та шкідливості віднесено підприємства та виробництва:

-         хімічні;

-         металургійні, машинобудівні та металообробні;

-         по видобуванню руд та нерудних копалень;

-         будівельної промисловості;

-         та по обробці деревини;

-         легкої промисловості;

-         по обробці тваринних продуктів,

також санітарно-технічні споруди та установки комунального призначення.

Підприємства та виробництва по обробці харчових продуктів і смакових речовин відносяться до ІІ-V класів, зокрема:

- ІІ класу – бойні (великої та дрібної рогатої худоби), м’ясокомбінати;

- ІІІ класу – бурякоцукрові підприємства, бойні дрібних тварин і птахів;

- ІV класу – млини, комбікормові заводи, бурякоцукрові заводи без жомосховища, підприємства по переробці овочів, виробництва крохмалю;

- V класу – кондитерські фабрики, олійницькі підприємства, консервні заводи, овочесховища, заводи по переробці молока, хлібозаводи, заводи фруктових та овочевих соків і безалкогольних напоїв.

чої гімнастики.