1. Сутність та види логістичного сервісу
2. Технологія роботи з клієнтами
3. Організація
та оцінка рівня сервісного обслуговування
4. Логістика
сервісного відгуку
Контрольні питання до теми:
1. Розкрийте сутність сервісу в логістиці.
2. Поясніть особливості оцінки рівня
логістичного сервісу.
3. Перерахуйте критерії якості логістичного сервісу.
4. Перерахуйте та розкрийте сутність технологій
роботи з клієнтами.
Практичні завдання
Завдання 1
Оцініть рівень обслуговування споживачів у ресторанному
господарстві м. Луцька використовуючи дані таблиці.
Таблиця. Елементи обслуговування споживачів у ресторанному
господарстві
Елементи |
Стислий
опис |
Наявність
продукції |
Наявність
запасів продукції по відношенню до рівня попиту. % наявності всортименту продукції. |
Тривалість
циклу обробки замовлення |
Час від
подання замовлення до отримання продукції. Звичайно вимірюється в одиницях
часу і відхиленні від планової тривалості циклу. |
Гнучкість
системи реалізації |
Спроможність
системи реагувати на спеціальні або неочікувані потреби споживача. Включає
здатність прискорювати і замінювати. Час реагування на спеціальні замовлення. |
Інформація
системи реалізації |
Здатність
інформаційної системи закладу реагувати вчасно і точно на запити споживача.
Швидкість, точність і детальність повідомлення. |
Порушення
функціонування системи реалізації |
Ефективність
процедур і час, який необхідний для відновлення функціонування системи
реалізації (наприклад, брак, скарги, помилки при складанні накладних,
перевезенні). |
Додаткові
послуги |
Ефективність
надання послуг. Час та якість реагування на замовлення. |