Лабораторна робота №11

Встановлення цін номенклатури у програмі «BAS Бухгалтерія»

 

Завдання 1. Довіднику Типи цін номенклатури створити нові типи цін:

·         Ціна продажу

·         Гуртова ціна продажу.

Для того щоб відкрити потрібний Довідник доцільно скористатись кнопкою Всі функції. Порядок відкриття заповнення документа показаний на рис.1-2.

 

Рис.1

Рис.2

 

Завдання 1. Для виготовленої 6.08.20хх р. готової продукції : Класичне пісочне печиво, Ромашка пісочне печиво, кошики з фруктами та кошики з цукатами

встановити Ціну продажу, яка на 100% більша від планової ціни (рис.3-7).  Дата документа 6.08.20хх р.

 

  Створюємо новий документ Встановлення цін номенклатури (копіюванням документа-основи), рис.3.  У новоствореному документі видаляємо непотрібні рядки.

Рис.3

Далі змінити дату, змінити тип ціни Ціна продажу і змінювати ціни, рис. 4

Рис.4

Рис.5

Рис.6

Рис.7

 

Завдання 2. Для виготовленої 6.08.20хх р. готової продукції: Еклер встановити Ціну продажу, яка на 100% більша від планової ціни. Дата документа 6.08.20хх р.

 

Завдання 3. Для виготовленої 6.08.20хх р. готової продукції: Класичне пісочне печиво, Ромашка пісочне печиво, Еклер, кошики з фруктами та кошики з цукатами встановити Гуртову ціну продажу для продукції, яка на 85% більша від планової ціни. Дата документа 6.08.20хх р.

 

Завдання 4. Для виготовленої готової продукції: Вівсяне печиво встановити Ціну продажу, яка на 80% більша від планової ціни. Дата документа 9.08.20хх р.

Завдання 5. Для виготовленої готової продукції: Вівсяне печиво встановити Гуртову ціну продажу, яка на 70% більша від планової ціни. Дата документа 9.08.20хх р.

 

Завдання 6. Для виготовленої готової продукції: Трубочки зі згущеним молоком і горіхами встановити Ціну продажу, яка на 110% більша від планової ціни. Дата документа 9.08.20хх р.

Завдання 7. Для виготовленої готової продукції: Трубочки зі згущеним молоком і горіхами встановити Гуртову ціну продажу, яка на 95% більша від планової ціни. Дата документа 9.08.20хх р.

 

Завдання 8. Для виготовленої готової продукції: Пончики Світязький і Шацький встановити Ціну продажу, яка на 100% більша від планової ціни. Дата документа 10.08.20хх р.

Завдання 9. Для виготовленої готової продукції: Пончики Світязький і Шацький встановити Гуртову ціну продажу, яка на 70% більша від планової ціни. Дата документа 10.08.20хх р.

 

Завдання 8. Для виготовленої готової продукції: Булочки ванільні та з кунжутом  встановити Ціну продажу, яка на 90% більша від планової ціни. Дата документа 11.08.20хх р.

Завдання 9. Для виготовленої готової продукції: Булочки ванільні та з кунжутом  встановити Гуртову ціну продажу, яка на 60% більша від планової ціни. Дата документа 11.08.20хх р.

 

Завдання 10. Для Подарункових наборів №1  на 18 серпня 20хх р. встановити ціну продажу, яка на 150% більша від планової ціни.

 

Завдання 10. Для Подарункових наборів №2 на 18 серпня 20хх р. встановити ціну продажу, яка на 150% більша від планової ціни.